Středně náročná trasa okolo malebné vesničky Ludvíkov měří zhruba 6 km. Zavede vás na skalní útvary, které přímo vyzývají k prolezení.

Výchozí místo trasy je u parkoviště restaurace Koliba mezi Ludvíkovem a Vrbnem pod Pradědem. Vydáte se cestou vpravo od Koliby nahoru po místním modrém značení. Čeká vás nenáročné stoupání a zhruba po 1 km rozcestí, na kterém se dáte doleva na naučnou stezku Muzeum Wide Web. Cesta je zpočátku spíše nudná, vede po zpevněné a později i nezpevněné lesní cestě, ale brzy se les začne proměňovat a čeká vás několik krásných skalních útvarů.

Doporučuji se dále vydat podle níže uvedené mapky, tj. odbočit z naučné stezky vpravo na nenápadnou lesní stezku. Ta vás zavede k dalším skalám a klikatou kamenitou cestičkou dolů do Ludvíkova.

V Ludvíkově se můžete občerstvit U Jiřího, kde si na své přijdou i děti. Zpět již vede cesta kolem hlavní silnice, případně se dá vrátit autobusem, který tady často jezdí. Pokud budete pokračovat pěšky, projdete se stylovou vesničkou Ludvíkov a na děti čekají po cestě pěkná hřiště.  

Vzdálenost od Apartmány Max 15 km.